tisdag, september 27

I'm in Miami bitch! (jo, man måste säga så.)


någon karibisk ö

Miami



jo... SJÄLVKLART gick jag och nynnade på den här låten hela tiden. (fast med bitch)












London


gråa, kalla, dimmiga, snöiga, ÄLSKADE UNDERBARA Sverige

Ahaaa, hade ju då bokat in två nätters mellanlandning i Miami, bodde på South Beach Hostel på Washington street, två kvarter från stranden. Delade ett fyrbäddsrum med en tjej från Ryssland som var i Miami för att plugga engelska och en tjej från England som hade rest runt i USA och nu var på väg hem.

Att komma till Miami var som att komma till himlen. Jo. Allting var så rent, luktade så gott och var bara så väldigt... snyggt. Husen, gatorna, bilarna, palmerna, art deco-arkitekturen, stranden, människorna, affärerna, restaurangerna. (Förstår inte varför jag fotade så lite?!) Missförstå mig inte, Ecuador var otroligt på alla sätt och vis och en helt oerhört fantastisk upplevelse, men efter två månader saknade jag verkligen snyggt (jaaa, kalla mig ytlig).

Jag strosade runt i två dagar, låg på stranden, tittade på människor, gick och gick och gick och gick, åt ceasarsallad, tittade på människor, åt ceasarsallad igen, shoppade på Lincoln street och Collins avenue, tittade på människor. Ah, affärerna. Victoria's Secret, Sephora, GAP... Mhhhm. Starbucks! Som sagt var, himlen. Och kan ni föreställa er hur sagolik ensamheten var efter två månaders konstant sällskap?

På eftermiddagen den 12:e var det dock dags att släpa min packning 16 kvarter och hoppa på bussen till flygplatsen. Hade en ledig plats bredvid mig hela flygningen till London (igen!), vacklade runt på Heathrow, drack en sista Starbucksockerbomb, fick lov att sova på en bänk för att sömnbristen och tidsomställningen totalt mördade mig. Några timmar senare landade jag i älskadeälskadeälskade Sverige. Möttes av pappa och faster och en förbeställd påse med plockgodis (som jag hade fantiserat om och noggrant komponerat i ungefär en månad.)


the end.

1 kommentar:

You-Know-Who sa...

Gilla gilla gilla på de här inläggen! Jättekul att läsa och se bilder från resan. Nu fattas bara en lååång sammanfattning med reflektioner och tankar och sånt där du vet. Hehe. Inga låga krav här inte. Nä, men typ vad du tyckte i helhet, vad som var bäst/sämst, något som var roligt då eller något som inte var det då men som du skrattar åt i efterhand, hur det var att vara borta i åtta (visst var det åtta?) veckor med ett gäng danskar, vad du tänker om det nu ett år efteråt... osv. Nu när du har lite distans till det hela. (Det där var bara några förslag för att ge dig inspiration.) Och det skulle vara intressant om du skrev lite om skillnader mellan Ecuador och Sverige! Jag fattar ju själv utan att ha varit där att det fanns sjukt många, men om det var något speciellt som du inte hade väntat dig, som man inte tänker på innan? Du vet, något som var extra... frapperande, som min grammatiklärare skulle ha sagt. Haha. Du är ju bra på sånt här! Skriv något smart. (Ingen prestationsångest.)

Jaja, du får göra som du vill.

(Längsta kommentaren ever?)