fredag, september 24

fredag, Quito.

Okej, mina kara slaktingar ar nyfikna va mitt program har nere, men tyvarr stammer inte det som ar pa hemsidan. Sa ska forsoka skriva ganska enkelt har.

-25:e september
Aker till Cotopaxi, varldens hogsta aktiva vulkan. Ska vandra uppe pa vulkanen, om man orkar kan man ga anda upp till snon. Men kan vara svart med tunn luft. Vi ska cykla mountainbike ner, 39 km. Sen aker vi buss till ett hostal i narheten.

-26:e - 28:e
Ska vandra mycket, i fina landskap, kommer se manga vulkaner. Kommer att resa "ecuadorian style", pa flaket pa en pickup. Kommer bo vid olika hostels sondag-mandag-tisdag.

-29:e
Aker tillbaka till Quito och har en ledig dag. Tvatta, maila osv.

- 30:e
Aker buss (tror jag) till Otavalo (ligger norr om Quito). Har ska vi rida pa eftermiddagen!

-1:a oktober
Besoker liten by nara Otavalo. Guidad tur och information om invanarna och deras kultur. Kommer besoka skolan i byn. Vandra upp till en sjo.

-2:a
Ska besoka Otavalos beromda marknad! Djurmarknaden borjar kl 04.00, men man kan ga dit till kl 06.00... Kommer att kopa massor av fina silverarmband och ringar. Pa eftermiddagen aker vi buss tillbaka till Quito.

- 3:e-8:e
Aker till Puyo, dags for en vecka i djungeln. Kommer att bo under valdigt primitiva omstandigheter. Kommer ha spanskalektioner pa formiddagarna och utflykter pa eftermiddagarna. Kommer ga pa tur och fa "lektion" om medicinvaxter, vandra till vulkan, fiska, vandra till vattenfall. Ser fram emot att mota alla insekter.

- 9:e-13:e
Aker till Tena, ett annat djungelstalle. Men kommer inte bo lika primitivt har. Massa djungelaventyr pa schemat, vandringar, klattra i grottor, kajak, rafting (typ forsranning tror jag).

- 14.e- 20:e
Slut pa djungelaventyr! Nu aker vi till Baños. Det ar ett turiststalle dar manniskorna fran Ecuador gillar att spendera sina semestrar. Ligger ca fyra timmar soder om Quito. Oftast varmt och soligt, men kan regna ocksa. Har ska vi ha spanskalektioner, laga lunch och middag sjalva, rafting, kajak och mountainbike.

- 21:a-23:e
Aker till en liten indianby som heter Guamote. Ligger fint uppe i hoglandet, omgivet av berg. Vi kommer besoka indianmarknad, rida, mountainbike.

- 24:e-25:e
Aker till Cuenca, manga sager att det ar den vackraste staden i Ecuador. Tror att det ar den tredje storsta staden i landet. Kommer besoka inka-ruiner pa vagen dit. I Cuenca har vi bara fri tid, far gora vad vi vill.

- 26.e- 28:e
Aker till Guayaquil, Ecuadors storsta stad. Har ar det varmt, och det finns en liten pool vid hostalet dar vi ska bo. Har far vi gora vad vi vill i staden.

- 28:e-2:a november
Mot kusten! Aker till Montañita. Har ska vi sola, surfa (tva lektioner), dricka drinkar, njuta av sol och strand och varme. Kommer att laga lunch och middag sjalva.

- 3:e november
Aker tillbaka till Quito.

- 4:e november
Ledig dag i Quito, tvatta, maila osv.

- 5.e-7:e
Aker till Mindo, ligger i "the cloud forest", ca tva timmar fran Quito. Ska gora "canopy", man korsar raviner och trad endast fastspand i en kabel. Ska bli sa coolt! Har fri tid ocksa, kan vandra till vattenfall, besoka fjarilsfarm. Ska gora "tubing" ocksa, ar nagon form av forsranning tror jag.

- 8:e- 9:e
Aker tillbaka till Quito och har fria dagar dar.
- 10:e-13:e
Jag flyger fran Quito kl 07.25 pa mogonen den 10:e. Dom andra stannar har for att paborja voluntararbete dagen efter. Landar i Miami pa formiddagen, och aker till hostal pa South Beach. Aker fran Miami pa eftermiddagen den 12:e. Landar i Sverige kl 14.20 den 13:e.

slut!


Nu maste jag springa till skolan. Kommer till dator igen pa onsdag. Skicka sms om ni vill, hoppas att mobil ska fungera.

tjing!

3 kommentarer:

Evelin sa...

Woho, det låter sjukt spännande! Snacka om fullspäckat program. Shit, vad overkligt egentligen - DU ÄR I ECUADOR! Coolish.

Njuuuuut.

Anonym sa...

Bra nu kan vi hålla lite koll på va du har för dig. Här hemma är det mkt grått och trist.Sara

Anonym sa...

Jag drömde att jag var hos dig i Ecuador Annis :):) Fast vi hade inte så jätte kul.. blev mest jagade av infödingar, hmm. Men nu fick du ett bra bevis på att jag tänker på dig <3 LOVE Pernilla