onsdag, juni 30

herr linnros

inte så imponerad av skivan, men den här låten. texten. åh, jag älskar.



står i din port står bara still
för en minut sen var du min
en tredjedel av den jag var går hem
för en är krossad, en är din
det här är slutet på vår film

från och med nu
från och med du

ser dig på blåa i april
i telefon i nya jeans
men jag har samma trasor på och röker samma marlboro
jag minns varenda scen ifrån vår film

från och med nu
från och med du

jag blir aldrig samma, från och med du

(från och med då från och med du)

från och med du

(somliga ljus brinner aldrig ut)

står inte ut, står inte ut
ett år försvinner utan ljus
även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur
från och med då

sommarsommar

Jag har inte många lediga sommardagar att använda, och det här är vad jag vill pricka in i planeringen.

- Oslo
- Ornässtugan (hälsa på Erika på jobbet)
- Sahlins strutsfarm (hälsa på Linda på jobbet)
- Mentalvårdsmuséet här i Säter
- Stockholm (bara njuuuuuta, och så gå på fotografiska.)
- Gå vandringsleden här i Norddalarna/Säterdalen

(och så vill jag åka till en stuga i norrland, slåss med myggen och inte göra något vettigt alls och så hälsa på i småland och jaga kusiner i några dagar. det finns det inte plats för. ont i hjärtat gör det.)


Jag är ledig 9-11 juli (=Oslo), 19 juli, 23-25 juli, 28 juli, 5-7 augusti (är bokad 7:e=sonisphere i sthlm), 12-13 augusti.


Okej hörni, nu bokar vi. Vem vill vara med? När gör vi vad?

darling!

Nu har jag bokat en tågbiljett till PERNILLA. älskadeälskadeälskade Pernilla. Nu ska jag bita ihop åtta arbetsdagar för jag vet att när jag slutar kl 13 nästa torsdag så ska jag skynda mig hem och hoppa på tåget till Oslo.


hoppas dessutom på att träffa några sälen-tjejer som rymt till samma huvudstad.

hur gulligt?

Min moster pratar med mina småkusiner om midsommar, om vilka familjer som ska vara med osv.

moster- ... och så ska My med.
minsta kusinen- Kommer mumin också?


åh jag dör, så kul. hur söt får man vara? Men fy, har inte träffat moster och småkusiner sen innan jul och det är ju en evighet. uhuu.

måndagen och förut.





hängde någon timme med mamma vid ljustern i solen i måndags. tänk när man hade sommarlov, då cyklade man hit varje soldag. badade. spanade. åt glass. spelade volleyboll. åkte hem och åt lunch. åkte tillbaka. gjorde samma saker igen. fint.

tackgodegudförenledigdag.


yrar runt i mitt stökiga rum och svänger med dagens fynd; världens skönaste långkjol för 30 pix. sååååå bekväääääämt. lyssnar på oskar linnros och funderar på vad jag tycker om det, har inte bestämt mig än.

uhuuuuuuu


Alltså, OKEJ. Jag dör lite. Den fantastiska fröken Löwengrip är just nu på MIN drömsemester. Grekiska övärlden. En segelbåt. Man kan glida in lite var som helst. MAMMA MIA. Egentligen tycker jag ju att hon är jävlig grym men just nu hatar jag henne.

komplex?





okej, hur sned mun har jag på en skala? ser helt sjukt ut när jag har läppstift. men jag tycker om läppstift. så JA, JAG HAR EN SNED MUN AND I'M PROUD OF IT.

tisdag, juni 29

bla.

alla ser fram emot sommarens bästa vecka (p&l), jag fortsätter på vad som verkar bli en helvetessommar och den här veckan riktigt jävlig. idag är sjätte jobbdagen på rad sen är jag ledig en och sen ska jag jobba åtta dagar till. okej om jag jobbade 10 timmar om dagen, då skulle jag känna att jag verkligen gjorde något, men nu åker jag iväg och jobbar futtiga fem-sex timmar och det är så jävla värdelöst. jag har ont i magen varje gång jag ska åka till jobbet, varför är det så? sen känner jag mig dum i huvudet som klagar, för jag har ju ett jobb. man får inte önska sig arbetslöshet men fan.

måndag, juni 28

en miljard frågetecken.

Planen i mitt huvud har varit
- jobba sommaren
- softa runt i Asien i höst
- jobba Sälen i vinter


Nu vet jag faktiskt inte alls. Softa i Asien har ersatts med en miljon frågetecken. Volontärarbete i Thailand? Peru? Ecuador? Kombinera äventyrsresa med volontärarbete? Costa Rica? Kenya? Borneo?

Eller flytta till London och skippa Sälen. Eller åka till Thailand i 8 månader och undervisa i engelska. Fan jag vill väl inte softa när jag kan vandra i en regnskog och lära mig spanska.


HERREJÄVLAGUD. här kan ni läsa varifrån jag fått alla idéer ifrån.

söndag, juni 27

surr.

det är ljust och varmt och jag vill inte alls sova men det finns inget annat. vill vara någon annanstans men samtidigt sitta här alltid. rastlös och stillasittande på samma gång. bortlängtan och hemmakärlek i en trasslig knut. konstant splittrad. jag vill allt och ingenting och allt på samma gång eller inte alls. jag vill vara jag sen vill jag vara någon alldeles tvärtom. jag vill vara ensam sen vill jag vara två och sen vill jag vara hundra. det kliar.

söndagssammanfattning

bild från ilovewildfox tror jag.

Midsommar. Fredagen var 11-20 och sen åkte jag hem till fotboll och en öl och så sova. Lördagen var 11-20 sen stress och sen fin fest hos L. Världens bästa tjejer (och några trevliga killar), kubb, knott, öl. OCH PERNILLA KOM. Helt sjukt, hon ska ju vara i Oslo. Sen var det Säterdalen och ojoj och kul. Sen vinglade vi hem, dom andra efterfestade till halv åtta på morgonen, själv gick jag hem och sov och så ringde klockan halv åtta och så var det upp och bli skjutsad till jobbet med gårdagens mascara och så var det jobb 8.30-17. Hämtad av mamma och skynda sig hem och se England åka ur VM (jäkla skit). Äta mat med familjen och nu bloggkollar jag och njuter i nya uterummet. Kanske gå in och kika lite fotboll. Sova ska jag iallafall göra, läääääänge. Jobb imorgon. Jobb på tisdag. Ledig onsdag, sen jobb fyra dagar igen. Hatar min jobbsommar.

fredag, juni 25

heyhey


jamen glad midsommar då

ja det var en kväll i juni, då när sommarn är som bäst.




Sorry, men... på midsommar är det väl okej med Lasse?

JA

och vi satt på gräset, som växte i takt med himlen.



det blir väl inte mer sommar och midsommar än HÅKAN? underbar version. fan så jävla fint.

music maestro

bild, kommer inte ihåg?


solen skiner, är det verkligen midsommar?


morron darlings!

Här sitter jag med sovhår och kaffe. Lyssnar på håkan och kör en bloggkoll. Hade en wonderful jobbdag igår, massor med folk och kö hela tiden. What!? säger ni nu, vad är wonderful med det? Jo, fröken Höglund älskar adrenalinkickarna från mcd och saknar dom så hon nästan dör. Idag blir det jobb 11-20, kvällen blir lugn med fotboll och en liten midsommaröl. På lördag däremot, då blir det PANG med 20-årsfirande och Säterdal. Fast först jobb 11-20.

Ha nu en helt fantastiskt fin midsommar kära ni, somna inte i ett dike och hångla inte med öl/snaps/rosé-glasögonen på.

onsdag, juni 23

sunny days

bild från ilovewildfox.


Igår jobbade jag 5.30-11, solade med L, planerade midsommar, kollade säterherrarna vinna med 4-0 med L, träffade fina Linda på fotbollen, åt maränger och tittade på Grekland-Argentina med L. Idag har jag hängt tvätt, fixat ögonbryn, solat, målat tånaglar, letat klänning, solat, ätit, solat, burit plankor, solat, hängt tvätt, planerat, solat. Nu ska jag slänga ihop en Skäveväska, kolla Slovakien-England, svänga till Borlänge, och så avsluta dagen i Skäve. Vaxa benen ska jag göra då. ojoj

heeeelp! (or just kill me)

bild från glamour.se


Älskade Erika visste såklart. H&M, Fashion against aids, DÄR FINNS DEN. Drömklänningen. Perfektion. Zebramönstrad. Jag dör.


slutsåld.

måndag, juni 21

igenigen


kul det här



löjligt enkelt det här med att fixa foton.

fixochtrix


åhåå, fixat himla roligt bildredigeringsprogram idag förstår ni. Här ser vi ett vykort över Lindvallens vackra topp.

maxi


Jo, det här med långklänningar. Jag köpte ju en i fredags. Har letat igenom varenda jäkla affär, både i fysisk butik och på webb och det här är den första jag hittat som varit någorlunda som jag vill. Det jag allraallra helst vill ha en är en långklänning med armar. Ska det vara så inihelvete svårt för designers att förstå att bara för att det är sommar så vill man inte springa runt med bara armar hela tiden. SVENSK JÄVLA ISKALL SOMMAR GE MIG ARMAR. Men det finns inte. Har tittat i varenda affär, en miljon webbutiker. Finns inte, och det driver mig till vansinne.

Har ni tips? Please help.

söndag, juni 20

and I wonder if I ever cross your mind, for me it happens all the time.

en sån där låt som gör rätt (ibland väldigt) ont, som svider till någonstans fast man egentligen inte vill erkänna för sig själv att det är så.




it's a quarter after one, I'm a little drunk,
and I need you now.
said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
and I don't know how I can do without, I just need you now.

yes I'd rather hurt than feel nothing at all.
it's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
and I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now
and I don't know how I can do without, I just need you now.
I just need you now.

varning?

Slötittar på Brasilien-Elfenbenskusten och det är fan inte vackert det här. irriterat och fult.

lördag, juni 19

nyskrubbad och fräsh som en nyponros


Oljebadade. Nu vägrar oljan att torka in vilket gör att jag inte kan klä på mig eller lägga mig ner eller sitta för då blir det olja all over the place. kör en liten nakendans i hopp om torka.

party (?)



Glammar till lördagskvällen med en liten rabarbercocktail. (dvs; rabarbersaft.) Har jobbat till tre och sen faktiskt tittat på bröllopet (trots att jag för det mesta är fruktansvärt irriterad på allt som har med kungahuset att göra). Nu kunde jag dock inte motstå alla fina klänningar och visst fan var det nära att det smet ut en liten tår när dom sa ja. Nu ska jag ta mig ett trevligt litet bad.

you can be making love and see it all go through.

orkar du inte se Axl klinka på pianot, dra fram till 1.40. Fin låt, jag älskar den med Axls röst. Men visst är det Black Sabbath som gjort den från början?



told you once about your friends and neighbors
they were always seeking but they'll never find
that it's alright, yes it's alright

where to go, where to see
it's always been that way and it can never be
but it's alright, yes its alright

give it all and ask for no return
and very soon you'll see and you'll begin to learn
that it's alright, yes it's alright.

fredag, juni 18

smurf




Shoppat lite at h&m idag. Svarta tighta stuprör med hög midja, precis såna som funnits i mitt bakhuvud under varenda klädkris jag haft senaste månaden. perrrfekta. Och så då en långklänning. Jag ser ut som en minismurf och det passar mig väl egentligen inte, men det skiiiiter jag i för det är fint och helt sjukt bekvämt. (har lite mer att säga om det där med långklänningar men har inte tid nu, måste återgå till england-algeriet.)
-

a rollin' rock, electric shock.

underbart och typiskt dirty AC/DC. Och så jävla bra melodi. (Eller vilken jäkla del av låten det nu är (musikanalytiska begrepp är inte min starka sida), men slingan som låten börjar med och som sedan är återkommande. Det är väl den slingan som hela låten bygger på förresten, det är ju den självklara hard as rock-signaturen.) Fan vad surrigt det blev. FREAKIN' FANTASTIC SONG HOWEVER.




her hot potatoes
will elevate you
her bad behavior
will leave you standing proud
.

torsdag, juni 17

will you tell me once again, how we're gonna be just friends.




just don't fall
recklessly, headlessly in love with me
'cause its gonna be all heartbreak
blissfully painful and insanity.

man slutar förihelvete aldrig att kämpa.

Har precis sett Mexico kicka Frankrike med 2-0. Frankrike gav upp. Dom spelar VM och dom gav bara upp, slutade skapa, slutade kämpa. Dom gav upp. Domenech kommer bli halshuggen på Place de la Concorde när dom kommer hem. Precis som Marie Antoinette.


Men det roligaste är iallafall när kommentatorerna med sin analyserande och allvetande kommentatorsröst djupsinnigt konstaterar något en halvsovande tvååring som ser sin första fotbollsmatch skulle kunna förstå. Som när Frankrike skjuter tre meter över och kommentatorn allvarligt säger "Det där var alldeles för högt."

... är du HELT säker på detta?

the lights go on, the music dies, but you don't see me, standing here.

(så jävla bra. bäst är 2.40 in i låten. oh.)




there's a big black sky over my town
I know where you at, I bet she's around
yeah I know it's stupid
but I just got to see it for myself

I'm in the corner, watching you kiss her
I'm right over here, why can't you see
I'm givin' it my all, but I'm not the girl you're takin' home
I keep dancin' on my own
(I keep dancin' on my own)

I'm just gonna dance all night
I'm all messed up, I'm so out of line
stilettos and broken bottles
I'm spinning around in circles

sunshine, stay with me

Kul att få lov att gå in från solen, tvinga i sig lunch, duscha och åka till jobbet. jaaaaaag viiiiiiill inteeeeeeeeee

bra saker med grey's.

Ska väl egentligen inte ta fokus från gårdagens OTROLIGA dramatik. (som faktiskt inte gav särskilt mycket resultat i slutändan, men oj vilka hjärtklappningar).


...men alltså den här mannen är bara så extremt oerhört snygg. (ögonen. ÖGONEN.)

onsdag, juni 16

love hurts when you do it right, you can cry when you get older.

älskarälskarälskar.




then endless incomprehensible boredom takes a hold again
and in this other dream I'm on top of the world, ahead of the game
think of reality and it hits me hardcore to the brain
we gotta get away.

it was rock'n'roll all night.


























hey wednesday


Sovit, hostat, frukostat, tvättat, solat, hostat, jobbat, ätit, hostat, fixat mat till imorgon. Nu dricker jag kaffe och lyssnar på Robyn (för jag är helt besatt). Om en timme är det grey's (!!!!!!). Dör lite av allt hjärtskärande drama. Grey's är min största tv-kärlek någonsin, det är min drog, mina heliga timme i veckan. Varje gång eftertexterna börjar rulla tittar mamma och jag på varandra och säger i kör "Neeeeeej! Är det slut? Redan? Då är det ju en hel vecka kvar till nästa avsnitt!". älskar greys.

tisdag, juni 15

I'm sorry.


what is it with you that makes me act like this?

i love it

Gilla utväxt?

hellyeah

fyra punkter

1. Robyns nya lilla skiva är SÅ SINNESSJUKT BRA.

2. Älskar jag nya mall-verktyget här på blogger? Ehm, ja. Kan jag äntligen fixa min blogg som jag vill? JA.

3. Har numera fina välformade och mörkare ögonbryn. schnyggt förstår ni.

4. Ni måste bli bättre på att klicka i dom små reaktionsrutorna här nere. KOMIGENASSÅ. Så himla jobbigt kan det inte vara. Eller är ni helt åsiktslösa mesproppar?

tackaaaar

back to life!

älskar mitt immunförsvar för idag kan jag göra annat än ligga död i soffan. Somnade igår med a headache made in hell, värkande hals, frysningar, kokande ansikte och svidande ögon. Så vaknar jag idag med endast ett lätt värkande huvud och snuvig näsa. Lyssnar på Robyns nya och plockar på mitt rum. Ska iväg och fixa ögonbrynen halv två. tjiho.
-

måndag, juni 14

idiot

någon fick den idiotiska idén att bygga ihop en ikeagrej mitt i febern och den dödslängtanframkallande huvudvärken. smart tjej. blev inte bra. ser på finalen i top model istället.
-

please kill me

haft en riktig helvetesnatt. kan inte komma ihåg senast jag hade sån här sinnessjuk huvudvärk. idag har inget fungerat (glass, nässpray, näsdukar, tacochips, choklad, vatten, mat, ipren, satc), är däckad. Skjutsade lillebror till träning iklädd pyjamasbyxor. the båtten is nådd.
-

söndag, juni 13

hej söndag

ok, snabb update;

fredagen i hedemora var awesome med studentfirande på dagen och ännu mer studentfirande på kvällen. uppvaknandet kvart i nio på lördagen mindre trevligt och följdes av ett vidrigt illamående resten av dagen. (champagne,cider,öl,vodka,tequila. blanda=bignono. men mamma det var utspritt under många timmar.) stockholm och storm och regn och lite shopping och så kiss. idag en liten tur i tunnlarna som ska bli norra länken och sen speedikea. Nu är jag död eftersom att jag vaknade med halsont i morse som nu är yrsel och förkyld näsa och huvudvärk och otrevliga kroppstemperatursskillnader. ska dö i min säng med glass och satc. bilder kommer imorgon.


bye lovers
-

torsdag, juni 10

hörs på söndag

snart drar jag till jobbet, hela morgondagen kommer att tillbringas i hedemora, och lördag-söndag är jag i stockholm. har provat att förinställa inlägg, så vi får väl se hur det funkar.

jag önskar er en mycket fin helg.
-

sol och elle

Solat lite och läst nya Elle. För ovanlighetens skull var alla modereportagen totally fabulous. Det brukar alltid vara något där stylingen inte faller mig i smaken, eller där jag inte gillar modellen (caroline winberg är min mardrömsmodell, samma ansiktsuttryck på varenda jävla bild). Men det här, fantastiskt.


I need some fuel to build a fire.

who's that girl?

alltså jag har hittat kort på en konstig blond tjej bland mina bilder från förra sommaren, och jag har verkligen ingen aning om vem det är. (på första bilden dessutom bara halva håret blondt.)